A harcok véget értek
2011. május 03. írta: szs.

A harcok véget értek

Kihirdették az lfg.hu portál novellapályázatának az eredményét. A pályázatra olyan írásokat vártak, amik egy nukleáris háború vagy egyéb hasonló volumenű katasztrófa utáni világon játszódnak.

A pályázatra a Gyűrűző idő című regényem egyik fejezetét dolgoztam át (rövidítettem, kerekítettem le), ami egy olyan Magyarországot mutat be, ahol az 1956-os forradalomra több atomtámadással tett pontot a Szovjetunió, a 2011-ben élők pedig a lakható szélső országrészeken tengődnek egy ENSZ szervezet segítségével. Ahogy az egész regény, ez a fejezet is a csurgói Csokonai V. Mihály ref. gimnáziumban játszódik, ahol négy évig tanítottam. (A regény minden fejezete már alternatív történelmi valóságban játszódik, miközben a szereplők maradnak, a történet megy tovább.)

A zsűri döntése alapján a novella első lett a pályázatra küldött írások közül, hamarosan az lfg.hu is leközli.

A bejegyzés trackback címe:

https://szabosandor.blog.hu/api/trackback/id/tr102873720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

L. N. Peters 2011.05.05. 23:06:46

Szeretettel gratulálok!

Bukros 2011.05.09. 05:41:13

Itt is, gratulálok! :)

acélpatkány · http://acelpatkany.blogspot.com/ 2011.06.10. 15:18:51

Azta mekkora jó ötlet! Ha túl leszek a vizsgámon biztosan elolvasom!
süti beállítások módosítása