Szilveszteri szentfazék
2009. december 22. írta: szs.

Szilveszteri szentfazék

A Szilveszteri szentfazék című kisregényem a Parakletos kiadónál megjelent Tábori szentfazék "folytatása", bár a "folytatás" több sebből is vérzik. Egyrészt - akárcsak az előző kötet - ez is teljesen önálló mű, nem szükséges hozzá semmilyen előismeret, ráadásul az a szilveszter (és a megelőző időszak), amiről szól, a Tábori szentfazékban megénekelt ifjúsági tábor nyara előtt történik. Olyan szempontból azonban mégis folytatás, hogy ha nincs a Tábori szentfazék, és annak - anyagi téren annyira nem jelentkező - sikere, akkor ezt a kisregényt sem írom meg.

A Szilveszteri szentfazék letöltése .pdf formában.

(A letöltés ingyenes, a szolgáltató próbál előfizetőket szerezni azokkal az sms-es lehetőségekkel, nem kell őket elfogadni és indul a letöltés.)

Alternatív letöltési lehetőség .pdf formában. 


Az első Szentfazék-könyv leadása után már szóba került a folytatása, mert úgy tűnt, van igény a mai keresztyén - gyülekezeti élet ilyesféle ábrázolására, a vallásoskodó - komolykodó sallangok nélkül, némi humorral, de a lényegnél maradva. Több ötletet is felvetettem, mindegyik valamilyen téma köré (ami az elsőnél a nyári tábor volt) fűzte volna fel az eseményeket a már bejáratott gyülekezet, főleg annak ifjúsági csoportja részvételével. A Miből lesz a szentfazék a megtérésről szólt volna, a Szerelmes szentfazék témája maradjon titokban, de végül szerkesztői tanácsra a Szilveszteri szentfazék került billentyűvégre, mert abban maradtunk, hogy a másik három ötlet inkább egy-egy rendkívüli dolgot ábrázol, ez pedig a normál gyülekezeti életet, és az is fontos. Hogy végül mennyire lett normál az a gyülekezeti élet, ami ebben a történetben kibontakozik, azt nem tudom, de amennyire tőlem telt, megpróbáltam.


A Szilveszteri szentfazék még nincs kész. Természetesen van vége, lekerekedik a történet, átérünk az újévbe, de ennek ellenére nem érzem olyannak a kéziratot, amin már nem lehet többet dolgozni. Az anyagiak mellett ez a másik oka annak, hogy (remélem, csak egyelőre) nem nyomtatott formában jelenik meg, hanem az interneten teszem közzé. Kicsit elakadtam vele, kicsit már el is távolodtam tőle, ezért az olvasókat arra kérem, hogy tekintsék úgy, mintha kiadás előtti tesztolvasásra kapták volna a kéziratot. Egyrészt legyenek elnézőek a szöveggondozási, szerkesztési gyarlóságokkal, amikkel valószínűleg többször fognak találkozni, mint az jól esik az embernek, másrészt ha kialakul valamilyen véleményük, legyen akár pozitív, akár negatív, akár hosszú, akár csak egy mondatnyi, akkor azt osszák meg velem, akár itt is lehet visszajelzést hagyni kommentben.

További érdeklődés esetén pedig itt jobbra egyéb letölthető könyveket találhatnak tőlem, illetve a Tábori szentfazék is megrendelhető.

A Szilveszteri szentfazék letöltése .pdf formában.

(A letöltés ingyenes, a szolgáltató próbál előfizetőket szerezni azokkal az sms-es lehetőségekkel, nem kell őket elfogadni és indul a letöltés.)

Alternatív letöltési lehetőség .pdf formában. 

A regényre a Creative Commons 2.5 licensze vonatkozik, szabadon másolható, továbbadható, de anyagi haszon szerzésére nem használható fel.

A bejegyzés trackback címe:

https://szabosandor.blog.hu/api/trackback/id/tr731615541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása