Családegyesítés - Zsoldos Péter-díj zsűri értékelése
2009. október 02. írta: szs.

Családegyesítés - Zsoldos Péter-díj zsűri értékelése

Sárdi Margit értékelése:

cs. szabó Sándor (A. Taylor Crabbe), Családegyesítés, Új Galaxis 12, 2008/1. 97-100.

Klasszikus szerkezetű novella. Témája talán nem ismeretlen (a gépek által fenntartott, tökéletes boldogság Az orchideák bolygója óta eleven kép), epikuma azonban eredeti. A szereplők a modern élet típusalakjai, kevés egyéni jellemvonással, de vonzóan emberiként ábrázolt jellemmel. A mű a lelki történések külső jeleinek történetére koncentrál, így belső jellemzés, környezetrajz, leírás nélkül halad a cél felé. Nyelve ennek megfelelően puritán és céltatörő.
 

Mandics György értékelése:

Cs. Szabó Sándor: Családegyesítés. J Galaxis 12

Egy férfi terhes felesége balesetet szenved. A csecsemő meghal, de előtte már agyfelvételeket készítettek róla. A nő felépül a balesete után, de beleszeret gyermeke agyhullámai által keltett boldog állapotba. A férj küzd ellene, majd ő is beletörődik Ő is beutaltatja magát a kórházba. Így egyesülnek a gyermeki létben, a gondolkodás nélküli tudatban. Rémes perspektíva, de érdemes odafigyelni rá. Remek logika és megírás.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://szabosandor.blog.hu/api/trackback/id/tr31421988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása