Szeptemberi események
2020. augusztus 10. írta: szs.

Szeptemberi események

Már alakulóban van néhány esemény szeptemberre, a Könyvhét környékére, ezeket gyűjtöm össze ebben a bejegyzésben, mindig kiegészítve azzal, ami véglegesítődik. (Már amennyire ebben a vírusos időszakban ez a kifejezés értelmezhető.)

 

A határzár miatt későbbi időpontra halasztva!  - 2020.09.14 Kéty (Érsekkéty, Szlovákia) , Községi Könyvtár., 17:00

Kard és násfa

Történelem és történelmi regény női és férfi szemmel.

A beszélgetésben Schmöltz Margit és Cs. Szabó Sándor írókkal szó esik majd a könyveikben megjelenő történelmi témákról, az írások születéséről, tervekről és arról, hogy valóban másképp látja-e a világot a férfi és a nő.

Schmöltz Margitnak tavaly jelent meg első történelmi regénye "Kő kövön" címmel. Rövidesen napvilágot lát új regénysorozatának első kötete: Anonymus, A sólyom szárnyat bont. A civilben könyvtárosként dolgozó írónő a kultúrhistória, az orvostörténet kuriózumai mellett a női sorsokat helyezi előtérbe műveiben. Esztergomban él, két lánya van.

Cs. Szabó Sándor nyelvtanár, vallástanár, drámapedagógus. Több tudományos-fantasztikus és ifjúsági regény, módszertani szakkönyv, fordítás jelent meg tőle. Az utóbbi években történelmi regényekkel jelentkezett: a kétkötetes Luther-életregény után a magyar történelem felé fordult a Koppány és a megjelenés előtt álló Koppány fiai című köteteivel. Feleségével és három gyermekével egy Esztergom melletti faluban él.

Az esemény házigazdája Tankó Gábor.

Facebook esemény linkje.

A bejegyzés trackback címe:

https://szabosandor.blog.hu/api/trackback/id/tr1316120412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása