Dramatikus hittan
2009. október 04. írta: szs.

Dramatikus hittan

"- Tehát a drámás hittant is olyan nehéz definiálni, mint a hitet?

- Nem, dehogy is. Csak kicsit elkanyarodtunk. De akkor mondok egy definíciót: a drámás hittan egy olyan hitoktatási módszer, ami a drámapedagógia eszköztárát is alkalmazza.

- Mi az a drámapedagógia?

- Na igen, íme a definíciók gyengesége. A definíciót is definiálni kell, és így tovább.

- Azért játsszuk végig, ha már elkezdtük!

- Rendben. A drámapedagógia egy reformpedagógiai irányzat, ami nagy hangsúlyt helyez arra, hogy az átadni kívánt dolgokat (szándékosan nem mondok tananyagot, mert nem lehet mindent tananyagba szorítani, amit drámával át lehet adni) a tanulók átéljék, a folyamatban aktívan, tevékenyen vegyenek részt, így sokkal mélyebb hatást érhet el, mint a hagyományos, frontális oktatás, ahol a diák sokkal inkább passzív."

 

(Részlet a József köpönyegében - drámapedagógia és hitoktatás c. könyvemből)

 

 

Ezen az aloldalon a dramatikus hittan gyakorlásához szeretnék segédanyagokat közreadni, folyamatosan bővítve, kiegészítve őket.

 

Elméleti anyagok

 

Óratervek, foglalkozásvázlatok

 

Szerepjáték modulok

 

Multimédia

A bejegyzés trackback címe:

https://szabosandor.blog.hu/api/trackback/id/tr671426997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása