Ellensúly
2009. október 07. írta: szs.

Ellensúly

A második, úgynevezett "nyílt" tnop háború olyan gyorsan ért véget, ahogy elkezdődött, köszönhetően a Rosine bázishajó merész hadjáratának, mely a tnop főbolygót vette célba. A meglepetésszerű támadással túszul ejtett bolygóval kikényszerített béketárgyalások nem csak az ellenségeskedéseket szüntették be, hanem megalapozták a két faj, az emberek és a tnopok békés egymás mellett élését, politikai, gazdasági és kulturális kapcsolataik kiépítését s a mindkét fél számára gyümölcsöző együttműködést. A kölcsönös engedmények hajtóereje az a soha ki nem mondott remény volt, hogy az együttélés pozitív hatásai ellensúlyozni tudják majd a mélyben lappangó ellentéteket, s fokozatosan felszámolják mindazokat a csoportokat és eszméket, amik potenciális veszélyt jelentenek két hasonló fejlettségű és erejű faj létére. Egy izgalmas regény, egy fordulatos kisregény és számos novella nyújt meghökkentő és elgondolkodtató szórakozást a sci-fi kedvelőinek.

 

 

Kiadó: Cherubion, 2006, ISBN: 978 963 9566 47 7

Könyv megrendelése

Részlet a könyvből

Ellensúly kritikák

Ellensúly letöltése: PDF, RTF, MobiPocket

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szabosandor.blog.hu/api/trackback/id/tr891435106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Goompah 2010.01.24. 01:15:12

Az Ellensúly 7. fejezetének elejéből:

"Dnower rutinosan mozgott a mocsárban előretörő tank belsejében, a szűkös hely ellenére egyszer sem ütötte semmilyét sehová."

A nyomtatott könyvnél ez már nemigen megy, de a letölthető változatban célszerű lenne kijavítani az ordító helyesírási hibát: semmilyét -> semmijét. A birtokragban ui. mindig j szerepel, soha nem ly.

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2010.01.25. 23:04:56

Remélem a nyomtatottba azért nem így került bele, köszönöm, majd ha eljutok odáig, lecserélem a fájlt.
süti beállítások módosítása