Levelek Ómagyarországról
2009. október 10. írta: szs.

Levelek Ómagyarországról

Novellák, mozaikdarabok - szabadon letölthető e-könyv

Letöltés: PDF címlappal, PDF címlap nélkül (működő!), DOC, MobiPocket (Kindle),

Letöltés a Magyar Elektronikus Könyvtárból

Előszó

Ómagyarország 2008. október 25-én született meg, amikor Komárom-Esztergom megye keleti fele és néhány más szomszédos terület egy ismeretlen jelenség miatt átsodródott az ókorba, Kr. e. 280-ba. A spontán időutazás mintegy 360 000 embert érintett - és persze az egész ókori világot, mert a történelem ezek után már nem lesz az, ami volt. Vagy lett volna, ha nincs az Átkerülés.

Ómagyarország a szélesebb közönség számára egy blogon vezetett fiktív napló formájában vált megismerhetővé, mára pedig egy komplex, több szerző és sok aktív olvasó által alakított világgá vált. Egyszerre alternatív történelem, tudományos-fantasztikum és történelmi gondolatjáték. Különféle emberek életét ugyanúgy nyomon lehet követni benne, mint az Átkerülés okozta gazdasági, politikai, technikai változásokat, egy kis falusi család hétköznapi gondjai éppúgy helyet kapnak benne, mint a nagy hadicselekmények elemzései, vagy éppen a Krisztus születése elé került keresztyénséggel kapcsolatos eszmefuttatások. Senki sem kerülhet át úgy Ómagyarországra, hogy ne találná meg benne azt, ami őt is érdekli, ami őt is érinti.

A Levelek Ómagyaroszágról a blogon közölt novellák gyűjteménye. Novellák, vagyis önállóan is élvezhető írások, nem szükséges hozzájuk semmiféle előismeret azon kívül, hogy a hátterüket alkotó világ milyen esemény következtében jött létre. Témáik változatosak, felvillantva egy világ különféle részeit, időrendbe állítva pedig tükrözik a gondolatjáték során múltba került jövő okozta változásokat: az átkerülés sokkját, a helyzettel való megbirkózás verítékes munkáját, majd az ókori népekkel való óvatos, később egyre intenzívebb ismerkedést, végül pedig a gátlások nélküli beavatkozásokat, manipulációkat. De nem csak nagy történelmi tablókat rejtenek az Ómagyarországról érkezett levelek, hanem emberi történeteket, amikben akár az is magára ismerhet, aki ezzel a kötettel kezdi az ismerkedést az átkerült világgal. Az igazi emberi történetek pedig kortalanok – legyenek a korok bármennyire is összekeveredve.

Az írások eredetileg megjelentek: Ómagyarország blog.

Tartalom

Szabó Péter: Airport 280BC (az Átkerülés éjszakája)·························6

Szabó Péter: Mint újrakötött kéve (Á.u.1 1)··································24

Szabó Péter – Fülöp Gergely: Expeditione Iulia (Á.u.1)·····················30

Cs. Szabó Sándor: Szemet szemét (Á.u.15)··································49

Cs. Szabó Sándor: A rabszolgakereső magányossága (Á.u. 26)·········52

Cs. Szabó Sándor: Ómagyarország fejlesztési terv (Á.u. 30)·············64

Balogh Zoltán: Erőskarú Nél holdutazása (Á.u 32)···························75

Cs Szabó Sándor: Vigyázó szemetek Rómára (Á.u. 40)····················85

Könyvajánló ··········································································106

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szabosandor.blog.hu/api/trackback/id/tr981440145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása