Koppány fiai és egy régi netbook
2020. február 28. írta: szs.

Koppány fiai és egy régi netbook

img_20200225_141727.jpgVan egy pár éves írói hagyományom: mikor befejezek egy regényt, az utolsó fejezetét a régi, kedves netbookomon írom meg. Tényleg régi már szegény, de nagyon szerettem vele dolgozni. Velem volt abban az időben, amikor reményem sem volt arra, hogy bármit kiadjanak, amit írok, de azért írtam rajta pár millió leütést. Majd rajta írtam meg a Luther első részét és a második rész felét is - bele is nyekkent szegény. Hiába cseréltem benne aksit, már nem tud belőle energiát meríteni, a tápjában is megszakadt valami és átment konvekciós fűtőtestbe, a képernyője random időközökben megadja magát és a XP helyett rávarázsolt Linux is néha hosszasan gondolkozik, kell-e még neki ez a sok felhajtás. De, akárcsak a Luther második részénél, a Koppánynál és az Üres földnél, most a Koppány fiainál is elővettem, leporoltam, rászántam azt a fél órát, amíg működőképessé varázsoltam és a Dropbox is frissítette az elmúlt év lemaradásait - majd megírtam az utolsó fejezetett Gizella királynő nézőpontjával. Hiába dolgozom már jó ideje az újabb laptoppal, ennek a kis réginek a billentyűi simulnak legjobban a kezem alá. Biztos neki is jól esik, hogy ezeken a jeles alkalmakon gondolok rá és remélem, kihúzza még pár utolsó fejezetig a jövőben is.

Tehát elkészültem a Koppány fiai kéziratával. A Koppány - a lázadó vezér című regény 825 000 karakter volt utószó nélkül, a folytatását úgy terveztem, hogy hasonló szerkezetű és terjedelmű legyen. Végül ez is, az is 14 + 4 fejezetes lett (a plusz négy a nézőpontkaraktereké, ebben a regényben Vencelin, Sarolt, Imre és Gizella), a hossza pedig 830 000 - egész jól sikerült tartanom a tervet.

Jelenleg a borító készül, hamarosan indul a szerkesztés és a Goldbook tervei szerint a könyvheti megjelenések közé kerül nyáron. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szabosandor.blog.hu/api/trackback/id/tr9515495004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

uni-cum-laude 2020.03.09. 18:17:47

Kedves Sándor!
Most fejeztem be Koppány - a lázadó vezér művének olvasását.
Megköszönöm, ha ha közzéteszi elektronikus elérhetőségét, szívesen megosztanám Önnel személyes véleményemet.
Előre is köszönöm szépen!
Üdvözlettel,
uni-cum-laude

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2020.03.09. 18:22:55

@uni-cum-laude: Írtam levelet, elnézést, hogy csak most.
süti beállítások módosítása