Prón - a programozott klóntermék
2009. október 08. írta: szs.

Prón - a programozott klóntermék

"-Keresztyén prón??? - nyögte még egyszer Lez.-Igazi áldás, nem? - merengett az elnök. - Oda megy, ahova küldjük. S profi: a lelkészképző teljes anyaga ott van a fejében, és nem úgy, mint a magukéban, hogy szigorlat után egyből elfelejtik, hanem mindenre emlékszik. És úgy viselkedik, ahogy viselkednie kell. Keresztyén módra. Még ha akarná, se tudná megszegni a Tízparancsolatot, hiszen arra van beprogramozva, hogy megtartsa. Ideális lelkész. Akire mindig is vártunk."

A történetet olvasva mi is elmerenghetünk, milyen is az ideális lelkész, az ideális keresztyén, az ideális ember. S ahogy egyre inkább belelátunk a Jupiterrendszeri Uniált Protestáns Egyházak hétköznapjaiba, időnként felszisszenünk, máskor meg felnevetünk, de annyi biztos, hogy egyre kevésbé tudjuk letenni a könyvet. A történet főhőse Lez atya, a sikeres lelkipásztor, akinek a prón gyakorlati képzését kellene befejeznie, ám valójában ő kap leckét gyakorlati keresztyénségből.

Kiadó: Parakletos, 2003, ISBN:9789632109039

Könyv megrendelése

Prón kritikák gyűjteménye.

Könyv letöltése: (az engedélyért ezúton is köszönet a Parakletos kiadónak!) 

PRC (Amazon Kindle kompatibilis)

PDF

EPUB (kísérleti, nem minden olvasón karakterhű)

 

Ha tetszett a könyv, a kiadót a termék megrendelésével, a szerzőt az alábbi PayPal (szabadon választott mértékű) utalással támogathatja:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szabosandor.blog.hu/api/trackback/id/tr781437210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása