Gyűrűző idő
2009. december 21. írta: szs.

Gyűrűző idő

Karácsony alkalmából egy régi-új, eddig sehol meg nem jelent regényt töltöttem fel a blogra. A Gyűrűző idő regény leginkább az alternatív történelmi művek közé sorolható be, egyelőre .pdf formátumban ajánlom letöltésre, de ha valaki .rtf vagy egyéb, szövegszerkesztővel átszabható formátumban szeretné, jelezze és megoldjuk. 

A .pdf formátum letölthető innen. 

(A letöltés ingyenes, a szolgáltató próbál előfizetőket szerezni azokkal az sms-es lehetőségekkel, nem kell őket elfogadni és indul a letöltés.)

Hamarosan összerakom a könyv többi e-könyvhöz hasonló aloldalát, addig kedvcsinálónak álljon itt az e-kiadás előszava és a tartalomjegyzék, külön kattintás után pedg néhány részlet egy kiadói véleményezésből, Hanna szíves jóváhagyásával.

***

 

Előszó az e-könyves közzétételhez

 

 

 

A Gyűrűző időt 2005-ben írtam, amikor a csurgói Csokonai gimnáziumban dolgoztam és volt szerencsém több olyan kollégával is jó kapcsolatot ápolni, akik aktívan kutatták és publikálták a város és a gimnázium történetének különféle dolgait. Ez, és az Irodalmi Jelen új, magyar regényre kiírt pályázata volt a végső lökés ahhoz, hogy nekiüljek egy régóta tervezgetett regényötletemnek, ami alternatív történelmi korszakokban játszódik. Nem új téma, nem új ötlet persze ez sem, mint szinte semmi sem az a fantasztikumban, annyi egyediséget próbáltam belevinni, hogy nem a nagy klasszikus fordulópontot, a második világháborút vagy egyéb más világpolitikai jelentőségű eseményt szemeltem ki apropónak, hanem a szűkebb környezetemben maradva Csurgó városát és akkori munkahelyemet tettem át különféle alternatív Magyarországokba.

A regényen egy történetszál húzódik végig, de minden fejezet más alternatív történelemmel rendelkező jelenben játszódik. Hogy nézne ki Csurgó, mivel foglalkozna a némileg belőlem építkező főhős akkor, ha nem hal ki az Árpád-ház, vagy ha a tatárok tényleg elpusztítják a Magyar Királyságot, vagy ha Mátyás a XXI. századig is fennmaradó dinasztiát hoz létre, ha a Habsburgok alatt a magyarok is lecserélik a nyelvüket németre, mint az írek tették az angollal, a Magyar Tanácsköztársaság tartós fennmaradásáról és egy 1956-ban kitört lokális atomháború utáni világról nem is beszélve?

Nagyon érdekes volt eljátszani ezekkel a lehetőségekkel, persze a fejezetek adta hosszúság inkább csak ötletszinten tartotta meg őket, de talán a hangulatból és a más-más környezet és az állandó szereplők, történet viszonyából átjön valami.

A regény az eredeti pályázaton bekerült a végleges zsűrizésre kiválasztott legjobb negyven közé, majd nem jutott tovább. Azóta próbálkoztam kiadóknál, egyéb pályázatokon, de úgy tűnt, a nyakamon marad a kézirat, ami nem is baj, majd jön ki helyette jobb. Kaptam viszont értékes szerkesztői véleményt, aminek pár részét a honlapomon meg is osztom az olvasókkal, bár javaslom inkább a történet befejezése után elolvasni. Végül úgy döntöttem, több más (rendes kiadást is elért) könyvemmel együtt felteszem a világhálóra, hiszen egy regény arra való, hogy olvassák. Az eddig kapott visszajelzésekből már látom, hogy a kézirat még nincs kész, főleg a végét kellene átdolgozni. Erre valamikor majd sort is kerítek, ha majd összeáll a kép, hogyan is tegyem. Ezért kérem az esetleges olvasókat is, hogy tekintsék ezt az e-könyvet tesztolvasásra kapott kéziratként és ha van róla véleményük, bármilyen, ne tartsák vissza - a szabosandor.blog.hu honlapon keresztül elérhető vagyok, illetve ennek a regénynek is van egy címlapról elérhető aloldala.

A Gyűrűző idő elektronikus közzétételére a Creative Commons licensze vonatkozik, amiről bővebben a honlapomon is lehet olvasni. Ennek alapján a regény szabadon terjeszthető, másolható, anyagi haszonszerzésre viszont nem fordítható.

Íróként pedig előre köszönöm a történetre fordított időt, bizalmat.

***

Tartalom

(Vagyis az alternatív XXI. századi Magyarországok)

Árpádia
Szlávja - Vongrije
Hunyadia
Erdélyország
Ungarn
Magyar Tanácsköztársaság
UNPROFORHU
Egyesült Nemzetek Igazgatta Terület Korábbi Magyarország
Magyar Köztársaság

***

A Gyűrűző idő című regény letöltése .pdf formátumban

(A letöltés ingyenes, a szolgáltató próbál előfizetőket szerezni azokkal az sms-es lehetőségekkel, nem kell őket elfogadni és indul a letöltés.)

Egy áttételesen kapcsolódó novella:

És mindenki vallja

 

Szerkesztői vélemény (részlet) - vigyázat, spoiler!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://szabosandor.blog.hu/api/trackback/id/tr641612633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

human1984 2013.11.24. 20:43:25

nem tudnád máshova feltenni mert a datás link már nem él

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2013.11.25. 10:35:10

Szia, hamarosan meglesz, már töltögetem fel a többit is egy alternatív helyre, nemsokára jelzem itt. (Remélem pár nap.)
süti beállítások módosítása