Drámaszoba
2009. október 04. írta: szs.

Drámaszoba

                                       „Azért is nevezik egyesek az ő műveiket 'drámáknak',                                                  mert cselekvő embereket (dróntasz) utánoznak.”

(Arisztotelész)

Ha tágabban értelmezem, akkor már bő tizenöt éve, ha szűkebben, akkor csak öt éve foglalkozom valamilyen formában a drámával, színjátszással, drámapedagógiával. 2007 óta papírom is van róla, bár talán ez is egy olyan szakma, ahol ez számít a legkevésbé. 


Erre az aloldalra az évek során összegyűlt anyagokat teszem fel folyamatosan, három kategóriába rendezve. Főleg színdarabokról és foglalkozásleírásokról van szó, de találhatunk majd képeket, videót, háttéranyagokat, a drámapedagógiai képzés során született dolgozatokat is, illetve a dramatikus hittannál folyamatosan kerülnek majd fel újabb óratervek, háttéranyagok.

Az itt közölt anyagok szabadon felhasználhatóak, dramaturgiai szinten módosíthatóak, de  kérem szerző megnevezését és örülnék az esetleges bemutatóról szóló értesítésnek is.

A kategóriák:

Diákszínjátszás: saját színdarabok, irodalmi művek dramatizálásai és összeállított, ünnepi jelenetek karácsonyra, költészet napjára, stb.

Gyülekezeti színjátszás: pár evangéliumi üzenetet hordozó darab, amit eredetileg gyülekezeti csoport számára írtam.

Dramatikus hittan: A "József köpönyegében" c. könyv internetes háttéroldala, a könyvből a szerkesztés során kivett részekkel, háttéranyagokkal, új óratervekkel, visszajelzési lehetőséggel.

Egyéb: minden más, ami nem fért az előzőekbe, főleg esszék, dolgozatok.

A bejegyzés trackback címe:

https://szabosandor.blog.hu/api/trackback/id/tr221426977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása